Lampadare

Lampadarele reprezintă unul dintre obiectele de decor dintr-o încăpere care poate schimba întreaga ambianță prin lumina pe care o propagă, dar și prin designul său. Există pe piață o multitudine de modele care nu doar că arată bine, dar satisfac și nevoi mai practice legate de iluminatul locuinței.

Ce sunt, de fapt, lampadarele?

Numite și lămpi de podea, lampadarele sunt corpuri de iluminat care sunt prevăzute, de regulă, cu un picior înalt pe care este atașat un abajur. Acestea se integrează grozav în orice încăpere, fiind cel mai mult utilizate pentru iluminatul camerei de zi, a holului, în dormitor sau în biroul de acasă. Sunt ușor de asortat cu orice model de aplică de perete sau cu modelele de lămpi de birou pentru crearea unei ambianțe deosebite.

Ce stiluri de lampadare poți alege pentru locuința ta?

În catalogul nostru de corpuri de iluminat, găsești produse din mai multe colecții de unde poți alege lampadarul potrivit pentru locuința ta, în stilul pe care îl dorești: clasic (Charm Collection), modern (Statement Collection), contemporan (Timeless Collection), industrial (Urban Collection) sau scandinav (Scandi Collection).

Tipuri de lampadare în funcție de încăpere

Lămpile de podea au un rol atât decorativ, cât și funcțional, fiind utilizate atât pentru a crea lumină ambientală, cât și pentru anumite activități, precum lucrul la birou sau citit. Oricare ar fi scopul pentru care vrei să achiziționezi un lampadar, designul acestuia trebuie să fie compatibil cu stilul casei tale, de la paleta cromatică, la forma și componentele din care acesta este alcătuit (picior, abajur, brațe etc.).

  • Lampadare pentru living – fiind o încăpere de socializare, poți opta pentru modele decorative, cu lumină ambientală care să creeze atmosfera dorită. Completează de minune ambianța redată de lustrele pentru living.
  • Lampadare pentru hol – se recomandă lămpi de podea cu o putere mai mare de iluminare, fiind o zonă de tranzit și care necesită vizibilitate mai bună, mai ales dacă nu beneficiază de lumină naturală. Sunt ușor de asortat cu modelele de plafoniere pentru hol.
  • Lampadare pentru dormitor – fiind un spațiu de odihnă și relaxare, se recomandă modele de lampadare cu lumină caldă, ambientală, chiar și cu sistem de iluminare reglabil care să întregească atmosfera calmă, de liniște redată de veiozele de dormitor.
  • Lampadare pentru birouri sau spații de lucru – în spațiile unde desfășori activități ce necesită atenție, concentrare, vizibilitate foarte bună, precum lucrul la birou, cititul, scrisul sau altele similare, cea mai bună variantă este un model de lampadar cu lumină rece sau neutră, care luminează bine și care poate fi orientată în direcția dorită.

Ce caracteristici să consideri când alegi un lampadar?

Unul dintre marile avantaje ale lampadarelor este faptul că, în general, nu ocupă mult loc. Majoritatea modelelor de lampadare propun un design destul de compact, care se adaptează ușor oricărui spațiu.

Materialele din care este confecționat un lampadar denotă, în primul rând, calitatea acestuia și reprezintă un aspect foarte important deoarece astfel se poate anticipa și rezistența în timp.

Printre cele mai utilizate materiale în realizarea corpurilor de iluminat se află lemnul și metalul (inclusiv aliaje metalice precum aluminiu, crom, cupru), din care se confecționează, de regulă, structura lămpilor cu picior, iar pentru abajur se optează de cele mai multe ori pentru materiale textile, sticlă sau chiar instalații metalice ușoare.

Tipul luminii și numărul de becuri sunt alte aspecte care pot influența alegerea modelului potrivit de lampadar pentru fiecare încăpere în care ar putea fi amplasat. Spre exemplu, pentru zona de living, poți opta pentru un lampadar cu lumină caldă, respectiv cu unul, două sau cu mai multe becuri, a căror putere de iluminare să fie reglabilă. Astfel, poți ajusta, în funcție de nevoie și de ambianța pe care o dorești, gradul de iluminare, direcția luminii (dacă lampadarul are și brațe reglabile).

Descoperă toate modelele de lampadare pentru orice încăpere din casa ta, alături de alte categorii de corpuri de iluminat cu care să creezi ambianța dorită și care să răspundă nevoilor tale.

Oferim consultanță gratuită. Pentru comenzile peste 500 RON livrarea este gratuită. Livrare în toată țara prin curierat rapid. Pentru o experiență completă te așteptăm în noul nostru showroom din Cluj-Napoca de pe Strada Colinei, Via Office, Nr. 2.

Vizitarea showroom-ului este posibilă doar pe bază de programare la numărul de telefon 0725 346 758 sau completând formularul de programare în showroom. Te așteptăm cu informații prețioase și o gamă variată de produse.

Lampadare

Afișez toate cele 16 rezultate

Arată filtrele

Lampadar DRILL PT2 negru 107005

882,00 lei (TVA inclus)

Lampadar GALLANT PT1 negru & maro 107006

2.384,00 lei (TVA inclus)

Lampadar VIZIO PT1 SB negru metal, silicon 147006

1.503,00 lei (TVA inclus)

Stativ ARAGON PT3 rose & alb opal 147001

1.567,00 lei (TVA inclus)

Stativ ARAGON PT3 silver & alb opal 147000

1.374,00 lei (TVA inclus)

Stativ ASGARD PT1 ambra & gold & negru 107000

881,00 lei (TVA inclus)

Stativ ASGARD PT1 smoke & gold & negru 107001

881,00 lei (TVA inclus)

Stativ CALI PT1 alb & lemn 107014

1.853,00 lei (TVA inclus)

Stativ CROWD PT2 negru & alb 147003

1.626,00 lei (TVA inclus)

Stativ HARD PT2 negru & maro 107002

631,00 lei (TVA inclus)

Stativ KLASS PT3 gold 147002

1.509,00 lei (TVA inclus)

Stativ PADDY PT1 alb 107013

1.190,00 lei (TVA inclus)

Stativ PETIT PT1 negru & alb opal 107015

1.236,00 lei (TVA inclus)

Stativ REY PT1 negru 107003

510,00 lei (TVA inclus)

Stativ REY PT2 negru 107004

774,00 lei (TVA inclus)

Stativ VIZIO PT1 negru 147004

610,00 lei (TVA inclus)