Proiecte de design interior

Un fotoliu cu cântec – Adrian Balcău

Un artist este o creatură ciudată care vede lucruri și posibilități nemaivăzute acolo unde oamenii obișnuiți văd obiecte banale… ca de exemplu un fotoliu. Adrian Balcău este un astfel de personaj, care a simțit că lumea are nevoie de un scaun ca o zi de duminică.

Și a creat Sunday Chair, obiect pe cât de artistic pe atât de confortabil.

De un alb pur și o pufoșenie incontestabilă, fotoliul surprinde de fiecare dată altfel, melodios sau zglobiu, după cum dictează mișcările persoanei care se așază. Tuburile de alamă, de diferite lungimi și grosimi, articulate la structura scaunului, preiau mișcarea, creând jocuri de sunete relaxante.

Vă invităm să descoperiți un nou stil de relaxare, cu Sunday Chair by Adrian Balcău, produs disponibil în showroom-ul Unique din Cluj-Napoca.

Adrian Balcău este designer de obiect şi de interior. În 2013 şi-a deschis la Cluj-Napoca atelierul propriu de design de obiect unde s-a focalizat pe crearea corpurilor de iluminat, piese de mobilier, bijuterii și diverse alte obiecte, instalații și spații.

Ca designer, Adrian Balcău este inspirat de linii grafice, forme geometrice, designul anilor `50-`60 și experimentarea cu expresivitatea materialelor. Pentru el designul este un joc permanent între practică artistică și pragmatism cu un subton de a evoca emotie.

Creatiile lui au fost incluse in numeroase expozitii nationale si internationale: Romanian Design Week 2014, 2015, 2018, Expozitia Play&Rewind de la ICR Stockholm, Stockholm Design Week 2015, Targul International de mobila BIFFE-SIM 2013-2019, Cluj Design Days.