Concurs design

Berciu Denisa Lidia – Prana Light x Unique Design Contest

Inspirație & argumentare

Lumina poate fi regăsită în numeroase cadre, poate fi creată în spații în care este primordială utilitatea ei și poate fi văzută inclusiv în natură, precum licuricii care dispun de lumină proprie. Singura lumină care nu poate fi văzută e cea a omului. Lumina interioară a omului, energia sinelui care aduce la suprafață stări, sentimente și fiori inconștient. Conform medicinei indiene, acestă energie se numește Prana, iar ea este responsabilă cu circulația sângelui, bătăile inimii și respirația.

Prana este doar unul dintre cele 5 sufluri vitale (Apana, Udana, Șamana, Vyana). Ea circulă prin anumite canale numite Nadi, iar chakrele sunt de fapt zonele unde energia se acumulează mai intens, fiind 7 la număr. Toate aceste lucruri intangibile stau la baza omului, având o influență majoră asupra vieții lui și nu doar. Energia omului reflectă o anumită vibrație, întrucât instinctiv corpul nostru o recunoaște.

Ideea din spatele acestui concept constă în faptul că, ne influențăm reciproc energia și luminăm mai tare în momentul în care suntem alături de oamenii cu care ne simțim bine, în siguranță sau iubiți. Depindem de energia fiecăruia pentru a ne-o contura pe a noastră. Astfel, forma acestor corpuri de iluminat este constituită din simbolul omului, respectiv două părți: partea de sus care are rolul de a ilumina încăperea și partea de jos care are rolul de a sprijini partea de sus, precum omul își sprijină aproapele pentru a lumina mai pătrunzător. Aceste două piese se completează perfect printr-o intersecție egală, exprimând ideea de împlinire și influență pe care o avem în comun. Am ales să folosesc ca material dominant lemnul, fiind un material reprezentativ pentru naturalețe, simplitate și liniște.

Mulțumesc!

Prezentare concept – etapa I Personal Light

Prezentare macheta – etapa II Personal Light

Despre designer

Meseria de designer depășește granița aparențelor. Pentru rezultate cu adevărat utile va trebui să cauți mai profund informațiile în acestă meserie. Va trebui să înțelegi omul, psihologia lui, natura și frumusețea ei unică și implicit prezentul și viitorul. Secretul stă întotdeauna în detalii, acesta fiind unul dintre motivele pentru care am ales să studiez acest domeniu – mă ajută să privesc lucrurile din alte perspective.

Related Posts