Concurs design

Manole Iulia – Embrace x Unique Design Contest

Inspirație & argumentare

La ce vă gândiți când auziți “personal light”? Multe idei îmi trec prin minte, însă doar una rămâne, cea care mi-a stârnit un șuvoi de amintiri și emoții. Pentru mine “personal light” înseamnă un întreg, apartenență, căldură, înseamnă acel sentiment de “acasă” pe care o îmbrățișare îl poate oferi. Vizualizez acest act intim și încerc să-l transpun pe hârtie, încerc prin cele mai simple forme să reprezint ceea ce înseamnă și creionul începe să traseze linii sinuoase, care se împletesc într-un dans armonios ridicându-se spre înalt, iar din dorința de a împărtăși aceste trăiri personale cu cei din jur am creat familia de corpuri de iluminat “Embrace”.
Această familie aduce un plus de intimitate și căldură chiar și în spații ample, în culori reci, oferind o nuanță de clasică eleganță prin formele spiralate și simplitatea pe care o poartă, ceea ce o face să se încadreze în caracteristicile brandului Unique.

“Embrace” reprezintă două forme organice, asimetrice, spiralate, din plexiglas transparent, sudate de un suport cilindric în mijloc. Formele sunt mai înguste într-o parte, ajungând la cealaltă în dimensiuni mai mari, iar pe marginea din interior este aplicată bandă led cu lumina caldă, care se reflectă atât pe suprafața lucioasă a componentelor cât și pe marginea lor exterioară.

Suportul cilindric din mijloc, de care sunt sudate formele din plexiglas, este din aluminiu anodizat, de culoare neagră, însă după preferințe este și în varianta auriu sau argintiu.

Prezentare concept – etapa I Personal Light

Prezentare macheta – etapa II Personal Light

Despre designer

Mă numesc Manole Iulia-Cristina și sunt studentă în anul II nivel livență, în cadrul Univerității de Artă și Design – Departamentul de Design. Am absolvit cu succes clasa a 12 a în anul 2019 în cadrul Colegiului de arte “Ciprian Porumbescu” din Suceava, însă în urma anumitor probleme de sănătate nu am putut participa la admiterea sușținută în același an pentru studiile superioare. În ciuda obstacolelor, am reușit în următorul an să fac parte dintre candidații admiși în cadrul UAD. Am ales arta deoarece mă identific în aceasta, în viziunea mea este aceea ce dă culoare vieții mele și lumii care mă înconjoară și chiar dacă sunt doar la început de drum, îmi doresc să dezvolt cât mai mult latura artistică și în mod deosebit să fac parte dintre acei ce vor să facă o schimbare în societate.

Related Posts