Proiecte de design interior

Primăvara în casa ta. Mici schimbări pentru o atmosferă luminoasă.

Chiar dacă afară primăvara întârzie să își intre în drepturi, putem apela la câteva trucuri de design interior pentru a da locuinței o atmosferă mai proaspătă și optimistă.

1. Mai multă lumină

Lumina naturală ne bine-dispune, e asociată cu vitalitatea și energia. Așa că fă loc luminii în casa ta, optând pentru perdele și draperii diafane, în culori deschise. Verifică lustrele, aplicele și plafonierele dacă au toate sursele de iluminat necesare, dacă becurile dau același tip de lumină și înlocuiește corpurile și sursele de iluminat învechite.

2. Verde. Natura la interior

Plantele de interior contribuie la confortul unei încăperi și la sănătatea aerului din casă. Invită natura la interior, cu aranjamente din plante naturale, verzi sau cu flori decorative. Se pot crea combinații inedite și încântătoare cu ghivece suspendate și corpuri de iluminat.

3. Accente de culoare în tonuri vibrante

Pentru că tema e primăvara, cromatica potrivită poate fi interpretată în mai multe feluri: pasteluri delicate sau explozii de culoare în ton cu câmpurile de lalele. Trebuie doar atenție la proporții și la păstrarea unei direcții de asociere: armonie sau contrast. Pentru a pune în valoare noile decorațiuni, optați pentru un lampadar sau o veioză potrivită cu stilul de amenajare.

4. Pereți cu personalitate

Obiective sau aspirații noi pentru anul acesta? Amintiri prețioase, pe care le vrei mai aproape? Dacă răspunsul e da, atunci poți transforma pereții în galerie foto sau de artă, ori într-un mood-board inspirațional. Alege rame de diferite dimensiuni, pentru a da dinamism compoziției și pune accentul de lumină pe piesele preferate, folosind corpuri de iluminat pentru tablouri.

5. Minimalism chic

După ce decorurile bogate de iarnă au părăsit scena, primăvara vine în mod natural cu un detox stilistic.  Pentru o atmosferă mai aerisită și pentru a beneficia de mai mult spațiu în locuință, recomandăm folosirea unor obiecte de decor în stil minimalist, scheme cromatice în care culorile neutre (gri, bej) sau non-culorile să aibă o pondere semnificativă.

Corpurile de iluminat prezentate în imaginile de mai sus fac parte din portofoliul Unique Lighting, brandul contemporan care își propune să aducă iluminatul la rang de artă, la prețuri accesibile și în condiții de calitate. Puteți găsi mai multă inspirație pe site-ul Unique by klausen

Articolul se poate vizualiza și in Casa și grădina pe link-ul https://www.casa-gradina.ro/primavara-in-casa-ta-mici-schimbari-pentru-o-atmosfera-luminoasa

 

#yourlighting style!