Noutăți

Tendințele anului 2021 în design interior – focus pe iluminat

Anul 2020 a fost bulversant pentru noi toți și, pe lângă numeroase schimbări, ne-a făcut să reconsiderăm modul în care ne privim locuința, datorită timpului mult mai mare petrecut acasă. Astfel, au devenit mai importante criteriile legate de confort, funcționalitate, atmosferă și stil, ca reprezentare a personalității și intereselor fiecăruia.

Iluminatul este o componentă esențială a designului interior și, de multe ori, o provocare pentru cei care își amenajează căminul, fiind necesar să jongleze cu aspectele estetice și tehnice. 

Dacă vă regăsiți în această ipostază, redăm mai jos principalele tendințe ale anului 2021 în materie de iluminat interior.

https://www.uniquebyklausen.com/

 

  1. Corpuri de iluminat statement

https://www.uniquebyklausen.com/statement-collection/

Forme sculpturale, minimalism expresiv ori non-conformiste mănunchiuri de globuri luminoase, iată 3 abordări de design prin care corpul de iluminat iese din sfera funcționalului, putând deveni inspirația pentru întreaga amenajare și un punct focal al atenției chiar și pe timpul zilei, când becurile nu sunt aprinse.

 

2. Varietate și accente – veioze, lampadare, spoturi

https://www.uniquebyklausen.com/c/veioze/

Dacă ai o singură lustră sau plafonieră, camera poate părea plată, lipsită de personalitate. Creează mai multe zone în spațiul tău, folosind, pe lângă corpul de iluminat principal, aplice pentru a atrage atenția asupra unui tablou sau a colecției de fotografii de pe perete, o Lustra cu un abajur interesant, în zona de servire a mesei, un lampadar chic sau o veioză pentru a crea un colț de relaxare.

 

3. Alama – eleganță atemporală

https://www.uniquebyklausen.com/charm-collection/

Alama este un soluție versatilă, prin cromatica neutră, o notă de masculinitate, robustețe, eleganță și se potrivește perfect cu materiale ca marmura, betonul, sau lemnul. Indiferent dacă metalul joacă rolul principal sau este folosit pentru a pune în valoare abajururi spectaculoase, alegerea alamei este un pas inspirat în materie de decor.

 

4. Stil industrial

https://www.uniquebyklausen.com/urban-collection/

Dinamic și rebel, stilul industrial continuă să fie în top și pentru 2021. Geometriile care combină metal sau lemn și sticlă, culorile neutre sunt elemente definitorii ale acestui stil, tot mai popular datorită faptului că oamenii petrec mai mult timp acasă, iar spațiul trebuie să se adapteze unei varietăți de roluri: muncă, relaxare sau divertisment.

 

5. Abajururi care difuzează lumina

https://www.uniquebyklausen.com/timeless-collection/

Pentru o atmosferă caldă, primitoare, în special în dormitor sau în zona de lectură amenajată în living, alege abajururi care difuzează lumina. Pentru cei mai îndrăzneți în materie de design, recomandăm corpurile de iluminat care creează jocuri de lumini și umbre, o trimitere emoțională către magia din poveștile copilăriei.

 

Pentru mai multă inspirație, vizitează site-ul Unique by Klausen și descoperă-ți stilul!

#yourlighting style!