Noutăți

ASTROS, o viziune luminoasă creată de Martín Azúa

 

Am zis, în mai multe rânduri, că Unique Lighting by Klausen își dorește să aducă lumina ca formă de artă în casele românilor.

Consecvenți misiunii asumate,  vi-l prezentăm pe Martín Azúa, un artist născut în Țara Bascilor. Martin, licențiat în Arte frumoase, experimentează cu elemente naturale ca surse de inspirație, realizând lucrări distinse cu numeroase premii:  City of Barcelona Prize 2000, Silver Delta Prizes, FAD Ephemeral Architecture Prize 2008, AD Prize pentru cel mai bun designer al anului 2010, premiul revistei Interiores pentru cea mai bună carieră profesională la nivel național,  titlul de ambasador al Bilbao Bizkaia D. Week, în 2018.

Unul dintre primele sale proiecte, Basic House, reprezintă o interpretare radicală a adăpostului de tip nomad, care a devenit parte a colecției Muzeului de Artă Modernă din New York, începând cu 2007.

Martin Azúa este un observator pasionat al naturii, pe care o încorporează în multe dintre lucrările sale, în special în obiectele din ceramică. Martin susține că apelează la manufactură pentru a salva diversitatea naturală a materialelor și a culturii  tehnologice, motive pentru care colaborează cu meșteșugari din diferite domenii.

În paralel cu direcția personală a activității sale, Martín Azúa a creat produse și spații pentru companii mari și instituții, câteva dintre rezultatele remarcabile fiind designul medaliilor pentru Campionatul Mondial de Înot din Barcelona, din 2003, conceptul pentru expoziția “Sed” (Setea) la Expo Zaragoza în 2008, designul spațiului “Specii în evoluție” pentru Roca, câștigător al premiului FAD pentru Arhitectură, secțiunea Spații efemere, în 2009.

Inspirat de magia constelațiilor, care, prin jocul de forme invită la contemplare și serenitate, Martín Azúa a creat colecția Astros pentru Milan, disponibilă la comandă și în România, prin Unique by Klausen.

Lumina caldă și învăluitoare este oferită de suspensii, lampadare, veioze, aplice. Un sistem cu variațiuni infinite, care propune soluții ingenioase pentru probleme de design interior legate de spații ample și holuri, scări, restaurante care doresc să creeze un iluminat intim pentru fiecare masă.

Versatilitatea colecției permite crearea unei abordări coerente, unitare a iluminatului pentru întreg proiectul de amenajare interioară.