Concurs design

Crasuleac Maria – ImRA x Unique Design Contest

Inspirație & argumentare

Lumina este prezentă de la începutul timpului și a fost venerată de multe civilizații străvechi, totuși un singur popor a slăvit-o drept divinitate mai mult decât oricare altul.

Egiptenii considerau lumina zeul suprem, Ra, în jurul căruia și-au construit întreaga credință și societate. Începând de la ritualuri de venerație a zeului până la construirea piramidelor care reprezentau scara spre trecerea la ceresc, toată viața acestei civilizații se concentra în jurul luminii.
Am creat lustra ImRA având ca inspirație cultul egiptean al soarelui, optând pentru a readuce lumina în centrul vieții omului. Forma minimalistă a suspensiei își are originea în reprezentările discului solar prezent în arta egipteană, iar segmentele curbate îi oferă fluiditate, creând o apariție grațioasă. Dimensiunea sacră a luminii este sugerată prin modul de iluminare care aduce în încăpere un aer contemplativ.

lustra ImRA este potrivită pentru spații ample precum living, hol sau dining, având sursa de iluminat led care îi completează forma unică.

Prezentare concept – etapa I Personal Light

Prezentare macheta – etapa II Personal Light

Despre designer

Mă numesc Crasuleac Maria și în prezent sunt studentă la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, departamentul Design, anul ll. De mică obișnuiam să îmi petrec întreaga zi desenând, astfel cariera de designer a venit de la sine, atât pentru mine cât și pentru părinții mei care m-au susținut de la început. Ca designer, încerc să abordez o latură minimalistă, logică și ergonomică, inspirându-mă din natură, din artă și din tendințele actuale. Pe lângă designul de produs sunt pasionată de graphic design, fashion design și sustainable design.

Related Posts