Proiecte de design interior

DECO DAYS 2022: Din pasiune pentru designul interior

Cea de-a șaptea ediție a evenimentului Deco Days, expoziție și accelerator de design interior, s-a desfășurat în perioada 8-11 septembrie 2022.

Pe parcursul celor 4 zile, au avut loc numeroase workshop-uri, paneluri de discuții, prezentări și Q&A-uri, susținute de designeri, arhitecți și alți profesioniști din industrie, precum și lansări de colecții ale partenerilor evenimentului. S-au prezentat ultimele tendințe în design interior, abordări stilistice, integrarea diverselor culori, texturi și finisaje în proiecte complexe de amenajare, dar și despre dezvoltarea și promovarea unui business în design.

Am avut ocazia să participam pentru prima dată la acest eveniment în calitate de partener, cu brandul Unique by Klausen. A fost o experiență deosebită și ne-am bucurat că am putut oferi publicului șansa de a intra în lumea fascinantă a iluminatului ambiental.

Evenimentul a avut loc la BT Arena, într-o atmosferă caldă, primitoare, plină de creativitate și originalitate. Am interacționat cu numeroși oameni pasionați de frumos și specialiști în design interior, care au venit să-și ia doza de inspirație, să-și prezinte proiectele sau să împărtășească din experiența lor în domeniu.

Principalele zone de interes au fost conceptele de amenajare create și implementate de designeri talentați români, alese pe baza unor criterii stricte de către organizatorii Deco Days, Mendola Fabrics, alături de un juriu avizat. Acestea au prins viață în cadrul evenimentului, făcând deliciul participanților, care au admirat creativitatea amenajărilor minimaliste, elegante, contemporane sau de inspirație nobilă.

Cele 5 simulări estetice au pus în valoare produsele brandurilor partenere, de la mobilier până la decorațiuni și corpuri de iluminat, astfel reușind să integreze și o parte dintre produsele Unique by Klausen într-un mod cât mai inedit.

Lumina, aleasă corect, poate crea un efect de spațialitate, poate accentua anumite secțiuni ale încăperii, poate reda un sentiment de familiaritate, sau din contră, poate crea o ambianța dramatică, spectaculosă. Prin urmare, designerii au selectat cu atenție corpurile de iluminat Unique by Klausen din catalog, urmându-și viziunea și dorința de a reda emoția potrivită prin conceptul lor creativ.

Astfel, în aceste simulări au fost integrate două produse din gama Statement, mai exact lustrele Trompets 6 și Drifter 9. Acestea au completat cu succes amenajările interioare și le-au adăugat un plus de unicitate, datorită liniilor neconvenționale și a jocurilor de lumini, creând adevărate compoziții tridimensionale.

De asemenea, două produse din gama Scandi și-au regăsit locul în conceptele tematice: plafoniera Arena și stativul Paddy PT1, două corpuri de iluminat cu un design unic, rafinat, versatil și funcțional. Acestea sunt caracterizate de simplitatea stilului scandinav, fiind soluții elegante de iluminat pentru orice încăpere.

În cadrul Deco Days 2022, am avut un stand dedicat, unde am expus corpuri de iluminat atent selecționate conform tematicii Icon. Vorbim despre modele îndrăznețe, actuale, atractive, care spun o poveste și se integrează perfect în concepte de amenajare moderne, contemporane sau chiar atemporale.

De la lustre discrete sau suspensii anvangardiste, până la lampadare sofisticate, de inspirație retro, corpurile de iluminat expuse au încântat privirile participanților datorită expresivității lor.

Vizitatorii standului au avut ocazia de a se inspira pentru decorarea propriei locuințe, fiecare corp de iluminat fiind asociat cu texturi specifice recomandate, pentru a le oferi un punct de pornire celor interesați. Specialiștii noștri le-au venit în întâmpinare cu sfaturi, sugestii și consultanță personalizată, pentru a-și putea pune cu ușurință în aplicare ideile de design.

GALERIA FOTO DECO DAYS 2022

Cele 4 zile de Deco Days ne-au umplut de energie pozitivă, ne-au dat un suflu proaspăt și multe idei noi, pe care abia așteptăm să le punem în aplicare. Ne bucurăm că am fost prezenți la unul dintre cele mai mari evenimente de design interior din țară și așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție!