Concurs design

Nemes Oana – Omphalos x Unique Design Contest

Inspirație & argumentare

Omphalos, in Antichitatea clasica, era un simbol al centrului lumii. Omphalos-ul era in general materializat sub aparența unei pietre sacre, cu o forma conica. Omphalos-ul era „centrul oricarui lucru”, reprezentand astfel si sinele interior.

Nucleul Pamantului este partea centrala a interiorului globului. Acesta formeaza tot ceea ce ne inconjoara. Termenul de centru al lumii se refera la acel loc in care se reunesc toate modurile esentiale de a fi. Centrul lumii este inima realitatii, unde realul se manifesta pe deplin.
Casa simbolizeaza fiinta interioara, orice locuinta reprezninta “centrul lumii” pentru locuitorul ei, un loc de pace, de reflectie, de siguranta, loc ce trezeste lumina interioara a fiecaruia. Ea este universul pe care si-l construieste omul imitand creatia suprema. Casa este, de asemenea, locul din care se contempla lumea, fiind astfel o reflectare a lumii.

Am creat corpul de iluminat Omphalos avand ca inspiratie centrul Pamantului, cu scopul de a restabili lumina in centrul vietii omului. Forma produsului provine din insusi forma Pamantului proiectata in harti, iar curburile ilustrate sugereaza proeminentele din spatiul terestru. Textura din interiorul corpului reliefeaza materialitatea solului si a rocilor eruptive.

Prezentare concept – etapa I Personal Light

Prezentare macheta – etapa II Personal Light

Despre designer

Am ales Universitatea de Arta de Design pentru a-mi urma drumul in domeniul creativ. Design-ul reprezinta tot ceea ce ne incojoara, de la mobilierul din casa pana la ecranele telefoanelor noastre. Design-ul nu este doar despre frumos, ci si despre rezolvarea problemelor din jurul nostru. Imi doresc sa pot ajuta cat mai multi oameni prin intermediul acestui domeniu.

Related Posts