Concurs design

Orosz Imola – Strela x Unique Design Contest

Inspirație & argumentare

Strelizia este floarea preferată a mamei și, ori de câte ori văd strelizia, îmi amintește de personalitatea deosebită a mamei mele.
Strela este inspirată din formă organică a Streliziei, supranumită Floarea Păsării Paradis și liniile sinuoase ale luminii aurorei boreale. Eu consider că lumina nu este doar sursa vieții, ci, prin bogăția culorilor, a reflexiilor și a umbrelor devine sursă principală a bucuriei. Scopul conceptului este de a reaminti, într-un mod neconvențional, momentele marcante ale experienței umane. Efectele luminii te ajută să-ți regăseșți calea spre micile bucurii ale vieții.
Aurora boreală este un fenomen natural, specific zonelor polare; aici undele elecrtomagnetice își creează propria lumină în culorile și formele caracteristice. Priveliștea plină de farmec proiectează observatorul într-un timp și spațiu nemaiîntâlnit. Iar dăruirea și primirea unui buchet de flori este simbolul prin care exprimăm o legătură emoțională puternică. Revederea acelei flori ne trezește amintiri ce ne readuc în timp la experiența inițială retrâind emoțiile de odinioară.
Strela îmbină în mod unic organicul, misterul fermecător și comunicarea emoțională, devenind astfel o piesă vie a oricărui cămin.
Funcția IMY ( I Miss You ) permite trimiterea unui mesaj luminos celor dragi de acasă, iar în timpul nopții te vrăjește cu vederea aurorei boreale proiectate prin fantele cu design specific ale abajurului.

Prin îmbinarea formelor spectaculoase ale streliziei cu atmosfera misterioasă a aurorei boreale, Strela reprezintă sursa unei lumini în care te poți regăși, te poți relaxa, ba mai mult de atât, poți hrăni legătura cu cei dragi

Prezentare concept – etapa I Personal Light

Prezentare macheta – etapa II Personal Light

Despre designer

Încă de la vârstă fragedă, părinții mei au observat înclinația mea spre desen și muzică și au acordat atenție deosebită la dezvoltarea acestor laturi. Deși studiam la Colegiul de Muzică ,,Sigismund Toduță” din Cluj- Napoca, în anii de liceu am simțit atracție din ce în ce mai mare spre desen. M-am orientat din ce în ce mai mult spre domeniul design considerând că acesta este o artă excepțională și complexă, datorită faptului că esența primară a unui design este transmiterea unei idei, a unui mesaj cu ajutorul formelor, compozițiilor și a culorilor.

Related Posts