Concurs design

Sabău Ștefana Iulia – Tessar Lamp x Unique Design Contest

Inspirație & argumentare

Am ales să realizez o fuziune între două cuburi. Primul cub este cel care reprezintă utilizatorul şi sursa principală de lumină. Acesta te simbolizează pe ține şi cum se reflectă caracterul tău, esenţa ta personală – ca şi individ – în spaţiul tău intim. Cel de-al doilea cub este proiecţia primului cub, care la rândul său, e o sursă de lumină mai proeminentă decât cel dintâi. Acesta dispune de o bandă led amplasată pe una din feţele cubului care propagă lumina într-un mod curat şi elegant în spaţiul utilizat.

Structura corpului de iluminat, formată din cele două elemente, te provoacă să priveşti în interior, în ciuda faptului că exteriorul este cel cu care facem contact vizual prima dată. De regulă, o încăpere este alcătuită din patru pereţi. Cifra patru joacă un rol important în conceptul meu, reprezentând în acest context teoria celei de a 4-a dimensiuni. A 4-a dimensiune simbolizează timpul şi spaţiul.

Un element care face ca acest corp de iluminat să fie unul de efect, este jocul de reflexii ale luminii care a fost realizat cu ajutorul oglinzilor cu 2 căi. Materialele utilizate în realizarea produsului sunt următoarele: oglindă cu 2 căi (sau plexiglass şi folie), metal şi plastic semi transparent mat.

Un alt motiv pentru care am ales acest concept este faptul că obiectul poate fi privit atât din punct de vedere creativ cât și teoretic.

Prezentare concept – etapa I Personal Light

Prezentare macheta – etapa II Personal Light

Despre designer

Am ales acest drum deoarece am simțit că este cea mai bună metodă de a îmbina plăcutul cu utilul atât pentru mine cât și pentru cei din jur. Mi se pare o meserie fascinantă care, personal, mă provoacă să mă dezvolt atâ din punct de vedere creativ cât și de a cunoaște lucruri noi din domeniul tehnic al specialitații.

Related Posts