Concurs design

Neacșu David – Zilnic x Unique Design Contest

Inspirație & argumentare

Zilnic, numită și “”lumina de trezit”” imită pe parcursul unei zile răsăritul, apusul și lumina nopții. Aceasta reprezintă cea mai bună variantă pentru a ne stabiliza ceasul biologic.

Trezirea bruscă poate duce la creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. Pe lângă creșterea tensiunii arteriale, o alarmă poate crește nivelul de stres prin creșterea adrenalinei. Soluția la această problemă care dăunează sănătății este să încerci să te trezești treptat la lumina naturală.

Cu ajutorul acestui tip de lampă, trezitul brusc cu sunetul spontan al alarmei se transformă într-o sursă maximă de energie personală. Lumina emanată de “Zilnic”” este progresiv intensificată, simulând răsărirea soarelui și ajută corpul să își realizeze trezirea într-un ritm normal. Lampa se poate programa atât pentru trezit, cât și pentru inducerea stării de somnolență. De exemplu pentru bebeluși acest lucru ar fi esențial deoarece aceștia au nevoie de anumite perioade în care trebuie să doarmă. Astfel, cu simularea apusului printr-o lumină caldă, roșiatică ce umple camera și se stinge treptat se induce starea de somnolență.

Noaptea, odată cu apunerea soarelui și apariția lunii pe cer, lumina se schimbă din nuanțe de galben, într-un alb opac.

Toate aceste moduri sunt accesate prin aplicația “Zilnic”” sau cu activare vocală, în timp ce în restul timpului este o lampă RGB cu aprindere de la întrerupător.
Din categoria aceasta de “”Lumini de trezit”” face parte și lampadarul de cameră ce este dotat cu un mecanism ce oferă, în funcție de timpul zilei, culoare și mișcare. Mai exact, acesta își schimbă poziția și nuanța, odată cu trecerea orelor.

“Zilnic””- pentru un boost de energie și o stare de bine pe tot parcursul zilei!

Prezentare concept – etapa I Personal Light

Prezentare macheta – etapa II Personal Light

Despre designer

Sunt David Neacșu, absolvent al Liceului de Artă din Râmnicu Vâcea, promoția 2020 și student în anul II la UAD. În vacanța dinaintea liceului, într-un grup organizat, am luat contact cu profesorii și atelierele Facultății de Design. Atunci am știut unde voi fi peste 4 ani.
Execuția propriului pat din țeavă și fitinguri de instalații (fără sudură), decorarea tavanului Cofetăriei Kosmik din oraș și sculptura din alamă (lucrare de atestat) reprezintă lucrările de referință din viața de licean.

Sunt conștient că studiul aprofundat în design-ul de interior, cu accent pe mobilier util, de calitate, cu linii simple, este calea de urmat pentru atingerea obiectivului: concepția unor forme, recunoscute prin originalitate și adaptabilitate de către specialiștii din întreaga lume.

Related Posts